Många turister kommer till Göteborg för att bara tillbringa en dag eller två på Sveriges största nöjesattraktion, Liseberg, som ligger i sydöstra delen av själva centrum och tar emot mer än tre miljoner besökare årligen. Åk Berg och dalbanan Balder om du vågar för den är riktigt häftig med hastigheter på upp emot 90 kilometer i timmen. Alternativt kan du bege dig till Göteborgs härliga badorter Askim, Långedrag eller Saltholmen. Ta en sightseeing ombord på en billig spårvagn eller ta en tur runt Lilla Bommen hamn på den vackra Barken Viking segelfartyg.

Runt staden finns otaliga karaktäristiska byggnader som alla uppvisar en del av den svenska arkitekturer från många olika tidsepoker. Rådhuset dominerar Gustav Adolfs torg i stadens centrum, och i närheten står Börsen högt över Stortorget. Bredvid Rosenlunds kanal förtjänar Feskekörkan helt klart ett omnämnande, här ligger även campus vid Göteborgs universitet och dess många imponerande byggnader, som är hem för över 50.000 studenter.

Slingrande genom hjärtat av Göteborg går Göta älv som erbjuder en utmärkt plats för en båttur på eftermiddagen medan andra föredrar att använda stadens spårvagnar för en plats på öarna, som oftast passerar genom det centrala navet i Brunnsparken. För att ta reda om dessa aktiviteter och övrig information om turism under din vistelse, besök Göteborgs turistinformation i Göteborgs Turistbyrå på både Kungsportsplatsen och Nordstadstorget.

Turist Göteborg

Viktiga historiska platser och imponerande museum finns i hela Göteborg och erbjuder en rad intressanta utställningar med relaterad information. Världens största flytande skeppsmuseum Maritiman innehåller cirka 20 historiska fartyg och även en lång ubåt, medan den nya och extremt futuristiska Världskulturmuseet är också värt att hitta till, där du kan fördjupa dig i multimedia utställningar. Om du är intresserad av konst så ska du definitivt besöka Konstmuseet som har Göteborgs största samling av målningar med verk av Rembrandt, Picasso och Van Gogh.

Ett brett utbud av populära badorter finns nära Göteborg och runt om i skärgården, såsom vid Brännö, Ljungskile, Marsstrand samt Smögen och även Vallda Sandö, vilket ger en bra dagsutflykt för hela familjen och har en mycket vacker klippig kustlinje och många avskilda utrymmen. Se eventkalendern här.

resebloggar.info