Elite Plaza Göteborg

Elite plaza
[ratings]

 
Prisjämförelse

Elite Plaza Hotel i Göteborg är ett 5 stjärnigt hotell med lyx i en fantastisk miljö där gammalt möter nytt. Välbevarade detaljer från det att den majestätiska byggnaden stod färdig 1889 ihop med design och modern konst. Det är ingen tvekan om att hotellets gäster alltid sätts i fokus och att personalen på Elite Plaza Hotell arbetar för att allas vistelse ska vara något utöver det vanliga.

Hotellet ligger i Centrum på Västra Hamngatan vilket gör möjligheterna för din vistelse oändlig i Göteborgs innerstad. shopping, opera, restauranger, biografer, allt finns inom gångavstånd. Och åker man tåg och vill ha en härlig promenad så ligger inte centralstationen många minuter bort.

Hotellets restaurang Swea Hof är naturligtvis av lika hög klass som hotellet själv. Taket i glas och harmonisk nordisk inredning i kombination med superb mat och dryck ger gästerna en fantastisk upplevelse. Känner man bara för att ta något gott att dricka eller vill gå på pub finns Plaza bar eller naturligtvis The Bishops Arms i klassisk engelsk miljö.

Naturligtvis har hotellet all service man kan tänkas vilja ha i denna klass. Förutom 24 timmars roomservice erbjuder hotellet, barnvakt av utbildad och kontrollerad personal, fast och trådlöst internet och även business Center på andra våningen, tvättservice och parkeringsservice.

Elite Plaza bekvämligheter

Vill man ha hjälp för det där allra extra till exempel assistans för att upptäcka allt som staden har att ge eller boka biljetter till teater eller varför inte en lyxig limousine. Då finns hotellets concierge alltid till hands och hjälper till med allt man kan önska.

Som allt annat på Elite Plaza Hotel så blir även en konferens något utöver det vanliga. Välj någon av hotellets vackra lokaler 1800 tal eller 2000 tal, personalen utrustar den efter ert önskemål.

Sveasalen ingår i den 200 kvadratmeter stora Sveasviten. Rummet är åttakantigt och har tidigare varit salong i den dåvarande direktörens bostad och senare var den styrelserum till bolaget Svea brand- och Lifförsäkring. Detta är den största konferenslokalen och har plats för hela 50 personer vid en biosittning. Maharadjasalen med sitt fantastiskt kulturminnesmärkta tak. Vinarkivet är ombyggt från tiden då Svea brand- och Lifförsäkring fanns i lokalerna, rummet var tidigare deras försäkringsarkiv. I vinarkivet finns det middagsmöjligheter upp till 50 personer, eller varför inte kombinera nytta med nöje under en vinprovning. Svit 506 med underbar utsikt över Göteborg har plats för 8 personer för exempelvis styrelsesittningar. Rummen används även vid bröllop och fest.

Hotellets relaxavdelning är njutning för själ och kropp vare sig man har gått stadens gator runt på shopping eller haft en stressig dag på jobbet. Träna på gym med vikter eller maskiner eller koppla av i en skön bastu. Hotellets gäster har fritt inträde till spa på Elite Park Aveny hotell.

 

2 comments

  1. Anna K skriver:

    Grymt fint hotell som vi stortrvides på. Det enda negativa var att det var lite trångt vid frukostbuffen.

  2. Jonas Larsson skriver:

    Fantastiskt fint hotell med en grym restaurang

resebloggar.info